Garantia pieselor auto second-hand din dezmembrari

Produsele cumparate prin intermediul site-ului SC AUTOZBOROWSKY SRL - Parc Dezmembrari Auto sunt piese auto second hand provenite din dezmembrarea autoturismelor si beneficiaza de garantie pe o perioada de 3 luni care incepe sa curga din momentul facturarii.

Categorii de piese care beneficiaza de 3 luni garantie: ambreiaje, arcuri, amortizoare, articulatii planetare, elemente de caroserie, elemente de directie, elemente de frana, semnalizatoare, stopuri, cabluri, pompe, radiatoare, tobe si tevi de esapament, rulmenti, fise de bujii, piese de electromotor si alternator, piese de motor in miscare.

Piesele care prezinta in perioada de garantie defecte vor fi inlocuite cu altele sau se va returna contravaloarea achitata la achizitie.

VANZATORUL ESTE EXONERAT DE RASPUNDERE PRIVIND GARANTIA SAU ACEASTA POATE FI ANULATA IN URMATOARELE CAZURI:

 • piesa nu a fost cumparata de la SC AUTOZBOROWSKY SRL - Parc Dezmembrari Auto
 • piesa nu a fost montata intr-un atelier de specialitate autorizat de rar sau de producatorul autovehiculului
 • piesa s-a defectat datorita unui montaj incorrect sau datorita montarii impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate
 • piesa a fost gresit aleasa sau a fost utilizata pentru alt scop decat cel indicat in catalogul producatorului
 • piesa nu a fost identificata correct datorita prezentarii de catre cumparator a unor date eronate sau nu a fost comparata la montaj cu piesa de inlocuit
 • piesa s-a uzat sau deteriorat datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarea reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului autoturismului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificarile si reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producator
 • autoturismul a fost folosit in alte scopuri decat cel prevazut de constructor sau a fost exploatat in conditii necorespunzatoare (raliuri, competii sportive, etc)
 • autoturismul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi, atmosferici sau de alta natura (socuri termice, electrice, mecanice)
 • piesele prezinta urme de lovituri, zgarieturi, indoituri, rupturi, deformari
 • piesele nu mai au inscriptionarile si sigiliile aplicate de parcul de dezmembrari auto

PIESELE CARE FAC OBIECTUL UNEI RECLAMATII IN GARANTIE VOR FI INSOTITE DE URMATOARELE DOCUMENTE:

 • Copie dupa factura de achizitie impreuna cu bonul sau chitanta cu care a fost cumparata piesa
 • Dovada montarii intr-un service autorizat R.A.R (deviz de montaj) si documentele fiscal aferente
 • Nota de constatare emisa de catre un service autorizat R.A.R. prin care se constata si se descrie detaliat defectiunea
 • Copia dupa certificatul de inmatriculare al autovehiculului
 • Copie autorizatie R.A.R. a service-ului unde s-a facut montajul

Reclamatia depusa de comparator va fi analizata si va primi un raspuns in termen de 15 zile lucratoare de la data receptiei produselor reclamate la sediul vanzatorului, insotite de toate documentele enumerate mai sus.

In cazul in care reclamatia a fost justificata, vanzatorul se obliga la inlocuirea produsului in termen de 7 zile sau se va returna contravaloarea comenzii la achizitie. Garantia acopera cel mult valoarea integrala a produsului reclamat.

In cazuri special cand partile nu ajung la un consens cu privire la reclamatia de garantie, partile vor trimite piesele pentru analiza la un specialist in domeniu. Rezultatele analizei vor fi considerate obligatorii atat pentru vanzator cat si pentru cumparator. Cheltuielile ocazionale de efectuare a analizei vor fi suportate de partea in culpa.

PLATA TRANSPORTULUI PENTRU PRODUSELE TRIMISE IN VEDEREA SOLUTIONARII GARANTIEI VA FI IMPARTITA ASTFEL:

 • de la client catre SC AUTOZBOROWSKY SRL - Parc Dezmembrari Auto – plata va fi efectuata de catre client
 • de la SC AUTOZBOROWSKY SRL - Parc Dezmembrari Auto catre client – plata va fi suportata de catre vanzator

Nu se acorda termenul de 3 luni pentru piesele auto cu caracter consumabil: filtre (de ulei, aer, combustibil, habitaclu), becuri, stergatoare de parbriz, burdufe, bujii de aprindere si incandescente, garnituri metalo-plastic si simeringuri, curele de transmisie si distributie.

Garantia este valabila doar pe teritoriul Romaniei, cu exceptia situatiilor cand este solicitata in mod expres garantia in Uniunea Europeana si aceasta este stipulata pe documentul justificativ.

Ne angajam sa iti trimitem cele mai bune piesele auto din dezmembrari!

Informatie actualizata in 30.07.2015